Odborný seminář „Pesticidy v životním prostředí“ odkaz zde.
Odborný seminář se bude konat ve spolupráci s Českou fytopatologickou společností a Českou společností rostlinolékařskou. Seminář je určen nejen účastníkům konference, ale i všem zájemcům z řad odborné veřejnosti. Účast pouze na odborném semináři je bez registrace a registračního poplatku.
Odborný seminář je zařazen do systému školení pro poradce MZE v oblasti rostlinolékařství a zemědělství, je registrován pod číslem 77 a ohodnocen 20 body.
Program odborného semináře „Pesticidy v životním prostředí“
3. září 2015 Aula ČZU
08:30–09:00 Prezence
09:00–09:10 Zahájení
09:10–09:30 SZPI
Kontaminanty v potravním řetězci – role POR
09:30–09:50 Ing. Stará Alžběta, Ph.D. – FROV JČU ČB
Pesticidy ve vodním prostředí a jejich vliv na vodní organismy
09:50–10:10 Prof. Ing. Kodešová Radka, CSc. – FAPPZ ČZU Praha
Pesticidy v půdním prostředí
10:10–10:30 Ing. Titěra Dalibor, CSc. – VÚV Dol
Rizika pesticidní ochrany pro včelu medonosnou jako modelový organismus
10:30–10:45 Diskuse
10:45–11:20 Občerstvení – aula ČZU
11:20–11:40 Ing. Pepperný Karel, Ph.D. – SZÚ
Rezidua pesticidů v potravinách – rizika, aktuální faktický stav
11:40–12:00 Ing. Hnízdil Michal – MZE ČR
Požadavky na omezení používání přípravků na ochranu rostlin v EU/ČR – aktuální stav, opatření, výhled
12:00–12:20 Ing. Niklíček Ladislav, CSc.
Doporučení k aplikacím a k omezování rizik při používání pesticidů
12:20–12:40 Ing. Radová Štěpánka, Ph.D. – ÚKZÚZ
Integrovaná ochrana rostlin, systém omezování rizik při používání pesticidů – kontrolní systém, dosavadní zkušenosti, novinky a doporučení pěstitelům
12:40–13:00 Diskuse, ukončení semináře
13:00–14:15 Oběd – menza ČZU (zaměstnanecká restaurace) – jen pro registrované účastníky konference